tirsdag 13. januar 2009

A breaky for one, please....

Vekkerklokken ringer....
Jeg tillater meg selv å ligge fem minutter til.
Prøver å vende meg til lyset som skinner igjennom den tynne liftgardinen på soverommet.
Kommer meg opp av sengen. Løper fort over det kalde gulvet. Inn på badet.
Etter en kort, men deilig dusj står jeg på kjøkkenet.
Åpner skapet. Kikker. Lukker det igjen.
Åpner kjøleskapet. Kikker. Lukker det igjen.
Hm. Hva er det med morgnen? Magen rumler, men ingen ting frister.
Og når man må holde seg unna masse deilig, fordi det er mel eller rug i,- ja da er det enda vanskeligere å finne noe som kan fungere som frokost en tidlig morgen.

Det er da jeg kunne ønske jeg befant meg i en amerikansk film.
Da hadde jeg sittet med en deilig stor morgenkåpe og noen myke, deilige tøfler.
Jeg hadde tatt imot avisen, som min skjønne, lille, fluffy hund hadde hentet fra verandaen, etter at avisbudet hadde slengt det fra seg, og for en gang skyld truffet verandaen og ikke takrenna.
Da hadde jeg trykt på en liten knapp på veggen og sagt:
James, a breaky for one please. And make it quick!
Og kokken hadde kommet ut med den deiligste omelett, dandert med små, søte cherrytomater. En deilig kopp med sort kaffe. En stor kopp. Et glass med iskald nypresset juice med isbiter.
Og jeg hadde sittet i en deilig kurvstol, ved et vindu med utsikt, og intatt den deilige frokosten, og lest avisen som min hund hadde hentet til meg.
Det hadde jeg.,-hvis jeg hadde levd i en amerikans film.
Men det gjør jeg ikke.

Derfor lager jeg min egen frokost. Etter å ha åpnet og lukket skapet og kjøleskapet et par ganger, ender jeg som oftest opp med en omelett. Ikke James omelett, men min egen. Min helt egen Omelett ala Thea. Her kommer oppskriften:


Breaky for one; Omelett ala Thea:
  • 2 egg
  • 2 ss melk eller vann
  • purre
  • paprika
  • skinke/ salami
  • eventuelt fetaost i, eller gulostskiver på toppen.

Dette gjør du:

  • Bland egg og melk(eller vann).
  • Hakk opp purre og paprika. Hell det oppi bollen med eggene og melken. Visp det godt sammen.
  • Sett på stekepannen, la den bli varm. Hell på litt livenolje, og deretter omelettrøren.
  • Dels skinken eller salamien opp i små firkanter eller biter og strø det over omeletten i bannen.
  • Ta et par skiver med gulost, og legg på toppen. Vil du heller bruke fetaost, så bare strø det over omeletten.
  • Stek til den er passe fast og gyldenbrun på undersiden, brett den sammen og legg den på tallerken. Pynt gjerne opp med cherrytomater eller lignende ;o)

Enjoy!!

4 kommentarer:

  1. Nå kjenner jeg på min fattigdom. Varmmat på morgenen? Det er kun på søndager for min del...

    Jeg skal snart nyte min frokost (på jobb): havregryn.

    SvarSlett
  2. Ooh, thea. digg omelet, - det har jeg ca aldri laget meg en arbeids-/skoledag. :P egentlig nesten aldri ellers heller.

    Jeg sitter her på jobb og drikker kaffe med melkepulver og spiser glutenfrie knekkis med gulost. Nam. :)

    Forresten - i den amerikanske filmen så skulle det være varmt allerede kl 8 om morgenen og man skulle kunne sitte på porchen, i en kurvstol eller hammock, og man hadde verdens fineste bok mellom hendene og fri hele dagen. Sukk! :)

    SvarSlett
  3. Nice:) Jeg har samme problem. Ingenting som frister. Men jeg har ikke tid til å lage omelett på morngenen. Det blir som regel brødskive med kokt skinke. Hmm.. I wish I was in an American movie..

    SvarSlett
  4. Hmm. sånn skal jeg laga i morra. deilig da.

    SvarSlett